Navigatie

Introductie Testprofessionals Afdrukken

De tester is een specialist in het opstellen van testscenario's, testplannen en het ontwerp van testen. De tester voert de testen, meestal op basis van een functioneel ontwerp, vaak ook zelf uit en beoordeelt de testresultaten. In overleg met gebruikers of ontwerpers stelt de tester ook wijzigingsvoorstellen op voor de aanpassing van het systeem om het (alsnog) aan de specificaties te laten voldoen. De tester kan ook worden ingezet om de prestatiekenmerken van de componenten van de informatievoorziening te testen. In dat geval worden bijvoorbeeld stresstesten en dergelijke ontwikkeld en onder zijn/haar regie uitgevoerd.

Maak een keuze uit de volgende onderwerpen:

» WIE IS WIE
Middels deze rubriek presenteert FLEXITY in vogelvlucht de know how en specialisaties van haar professionals. Voor specifieke informatie wordt alleen op schriftelijke aanvraag het Curriculum Vitae verstrekt.

» TESTANALIST
Een testprofessional van FLEXITY voert alle activiteiten uit om vast te stellen dat wat ontworpen is, ook daadwerkelijk is gebouwd. Testen is dan ook meer dan het opsporen van fouten. Testen verschaft inzicht in de productkwaliteit van een informatiesysteem, de risico's en de afhankelijkheden. Testen is het proces van plannen, voorbereiden, uitvoeren en beoordelen, met als doel de kenmerken van een informatiesysteem vast te stellen en het verschil tussen de actuele en de vereiste status aan te tonen.

» TESTENGINEER  
Een ervaren testprofessional van FLEXITY interpreteert de  functionele specificaties, schrijft testplannen, richt testomgevingen in en stelt logische en fysieke testgevallen op. Ook ontwerpt en voert hij/zij testscenario's uit en registreert de bevindingen. Daarnaast zorgt de senior testprofessional van FLEXITY voor de coaching en begeleiding van junior testers en beoordeelt hij/zij testontwerpen en testgevallen van collega-testers, alsmede basis- en detailontwerpen.

» TESTCONSULTANT
Als tester heeft hij/zij minimaal drie jaar ervaring met het testen van informatiesystemen volgens gestructureerde testmethodieken (TMap of vergelijkbaar) en met behulp van testtools (Rational of vergelijkbaar). Hij/zij heeft minimaal een afgeronde hbo-opleiding Informatica of andere exacte studierichting. Ook als mens heeft hij/zij al veel testen doorstaan en beschikt hij/zij over een kritische en kwaliteitsgerichte instelling, goede contactuele en communicatieve vaardigheden en een klantgerichte houding.

» BEROEPS INFORMATIE  
In deze rubriek besteedt FLEXITY aandacht aan allerlei zaken op het gebied van primaire en secundaire  arbeidsvoorwaarden, studiefaciliteiten, doorgroeimogelijkheden en dergelijke.


 Testprofessionals.JPG
 

Flexity Test Approach

Organizing
Modelling
Engineering
Executing
Consulting & Delivering